100 Χρόνια Ελεύθερης Θράκης

Α. Δημοσχάκης: Τα 100 χρόνια Ελεύθερης Θράκης

Θέμα: Τα 100 χρόνια Ελεύθερης Θράκης και το Μαύρο Πάσχα των Θρακών ζητούν ιστορική τεκμηρίωση & δικαίωση!!

Επιστολή προς τις Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού

Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως και την Υπουργό Πολιτισμού κ.Λ.Μενδώνη, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Α. Δημοσχάκης προτείνει την συνεργασία της Επιστημονικής Κοινότητας αλλά και όλων των αρμοδίων φορέων σχετικά με την διερεύνηση και στοιχειοθέτητη των ιστορικών γεγονότων που προηγήθηκαν της Απελευθέρωσης. Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο βουλευτής, με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την Απελευθέρωση κι Ενσωμάτωση της Θράκης στο Εθνικό Κορμό, αλλά και το Μαύρο Πάσχα των Θρακών που τιμήθηκε χθες 6 Απριλίου, υπογραμμίζει ότι οι εορτασμοί αυτοί θα πρέπει να αποτελέσουν αφετηρία για την οργανωμένη καταγραφή, μελέτη και αξιολόγηση των ντοκουμέντων.

Επιπλέον αναφέρει ότι αποτελεί εθνικό χρέος, στην συμπλήρωση ενός αιώνα Ελευθερίας & στο κλείσιμο αυτού του εορταστικού έτους, να κληροδοτηθεί ως παρακαταθήκη έργο αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, αποτελώντας την χρυσή προσθήκη στις εορταστικές & πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της από 24/02 επιστολής προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία προτάθηκε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στην Βουλή των Ελλήνων παρουσία του Πρωθυπουργού & των Πολιτικών Αρχηγών της Χώρας!

Σχεδιάζεται να αποσταλεί σχετική επιστολή προς τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ και του ΔΠΘ καθώς και στους Προέδρους των αρμόδιων Τμημάτων Ιστορίας αυτών, για την συνδρομή της επιστημοσύνης στο ερευνητικό έργο. Η συνισταμένη που θα προκύψει μετά την υλοποίηση του ως άνω σχεδιασμού ίσως να δείξει την περαιτέρω πορεία που επιβάλλεται να ακολουθήσει το Ελληνικό Κράτος που δεν ξεχνά τους νεκρούς ήρωες του, αλλά & τις αλησμόνητες Πατρίδες !!

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή :

Προς:
Αξιότιμη Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως
1/3
Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Το 2020 είναι το έτος εορτασμών της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης και την Ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό. Παράλληλα χθες, 6 Απριλίου, ήταν μέρα Ιστορικής Μνήμης κι απόδοσης Τιμής στους προγόνους των Θρακών που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές εστίες, στη μνήμη του Μαύρου Πάσχα του 1914, που αποτέλεσε την κορύφωση της Εθνικής Τραγωδίας του ξεριζωμού!
Παράλληλα ωστόσο με το γιορτινό κλίμα πιστεύω ότι οι εορτασμοί αυτοί θα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία για την ιστορική αναζήτηση, καταγραφή και τεκμηρίωση των τραγικών γεγονότων που σφράγισαν γενιές ολόκληρες, οδήγησαν στον ξεριζωμό των Θρακών από τις πατρογονικές εστίες & εξόντωσαν πλήθος συμπατριωτών μας.

Είναι ακόμα περισσότερο σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι άνθρωποι που αποτελούν τις ζώσες αναμνήσεις των γεγονότων είναι πλέον η τελευταία γενιά που σιγά σιγά «αποχωρεί», αφήνοντας στην λήθη ιστορίες και γεγονότα που σημάδεψαν την Θράκη. Ως Θρακιώτης αλλά και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των Εβριτών, σας καταθέτω την καινοτόμο πρόταση μου για την συνεργασία των αρμοδίων μελών της επιστημονικής κοινότητας σε μια προσπάθεια καταγραφής & οργάνωσης όλου του αρχειακού υλικού που σχετίζεται με τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της Απελευθέρωσης!

Οφείλουμε στην συμπλήρωση ενός αιώνα Ελευθερίας & στο κλείσιμο αυτού του εορταστικού έτους (2020) να αφήσουμε παρακαταθήκη έργο αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας που θα αποτελέσει την χρυσή προσθήκη στις εορταστικές & πολιτιστικές εκδηλώσεις!! Αποτελεί άλλωστε χρέος απέναντι στον μέλλον της Θράκης & ταυτόχρονα τιμή μνήμης σε αυτούς που υπερασπίστηκαν μέχρι Θανάτου τα ιδανικά του Ελληνικού Γένους!!

Η παρούσα ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της από (24/02) επιστολής μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Κωνσταντίνο Τασούλα όπου πρότεινα την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στην Βουλή των Ελλήνων παρουσία του Πρωθυπουργού & Πολιτικών Αρχηγών. Σχεδιάζεται να αποσταλεί προσεχώς σχετική επιστολή μου προς τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ και του ΔΠΘ καθώς και στους Προέδρους των αρμοδίων Τμημάτων Ιστορίας αυτών, για την ουσιαστική συνδρομή της επιστημοσύνης στο ερευνητικό έργο παραδίδοντας σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τις σχετικές μελέτες! Η συνισταμένη που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης σχεδίασης ενδεχομένως να δείξει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει το Ελληνικό Κράτος λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τη διεθνή εμπειρία όσο & το Δίκαιο που διέπει την λειτουργία της παγκόσμιας κοινότητας!


Προς: Αξιότιμη Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη,

Το 2020 είναι το έτος εορτασμών της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης και την Ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό. Παράλληλα χθες, 6 Απριλίου, ήταν μέρα Ιστορικής Μνήμης κι απόδοσης Τιμής στους Προγόνους των Θρακών που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές εστίες, στη μνήμη του Μαύρου Πάσχα του 1914, που αποτέλεσε την κορύφωση της Εθνικής Τραγωδίας του ξεριζωμού!
Παράλληλα ωστόσο με το γιορτινό κλίμα πιστεύω ότι οι εορτασμοί αυτοί θα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία για την ιστορική αναζήτηση, καταγραφή και τεκμηρίωση των τραγικών γεγονότων που σφράγισαν γενιές ολόκληρες, οδήγησαν στον ξεριζωμό των Θρακών από τις πατρογονικές εστίες & εξόντωσαν πλήθος συμπατριωτών μας.

Είναι ακόμα περισσότερο σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι άνθρωποι που αποτελούν τις ζώσες αναμνήσεις των γεγονότων είναι πλέον η τελευταία γενιά που σιγά σιγά «αποχωρεί», αφήνοντας στην λήθη ιστορίες και γεγονότα που σημάδεψαν την Θράκη. Ως Θρακιώτης αλλά και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των Εβριτών, σας καταθέτω την καινοτόμο πρόταση μου για την συνεργασία των αρμοδίων μελών της επιστημονικής κοινότητας σε μια προσπάθεια καταγραφής & οργάνωσης όλου του αρχειακού υλικού που σχετίζεται με τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της Απελευθέρωσης! Οφείλουμε στην συμπλήρωση ενός αιώνα Ελευθερίας & στο κλείσιμο αυτού του εορταστικού έτους (2020) να αφήσουμε παρακαταθήκη έργο αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας που θα αποτελέσει την χρυσή προσθήκη στις εορταστικές & πολιτιστικές εκδηλώσεις!!

Αποτελεί άλλωστε χρέος απέναντι στον μέλλον της Θράκης & ταυτόχρονα τιμή μνήμης σε αυτούς που υπερασπίστηκαν μέχρι Θανάτου τα ιδανικά του Ελληνικού Γένους!! Η παρούσα ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της από (24/02) επιστολής μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Κωνσταντίνο Τασούλα όπου πρότεινα την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στην Βουλή των Ελλήνων παρουσία του Πρωθυπουργού &
Πολιτικών Αρχηγών. Σχεδιάζεται να αποσταλεί προσεχώς σχετική επιστολή μου προς τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ και του ΔΠΘ καθώς και στους Προέδρους των αρμοδίων Τμημάτων Ιστορίας αυτών, για την ουσιαστική συνδρομή της επιστημοσύνης στο ερευνητικό έργο παραδίδοντας σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τις σχετικές μελέτες!

Η συνισταμένη που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης σχεδίασης ενδεχομένως να δείξει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει το Ελληνικό Κράτος λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τη διεθνή εμπειρία όσο & το Δίκαιο που διέπει την λειτουργία της παγκόσμιας κοινότητας!

 

Πηγή: panhellenicpost.com/2020/04/08/α-δημοσχάκης-τα-100-χρόνια-ελεύθερης-θρά/

0 0 vote
Article Rating

Author: Μνήμες

Subscribe
Notify of
0 Comments / Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments