“Χαίρε ψυχή μου…”

“Χαίρε ψυχή μου, Μάνα γη, μελίρρυτη!”

Μια ποιητική συλλογή της Ευαγγελίας-Αγγελικής Πεχλιβανίδου που προσφέρει μια απεριόριστη ηρεμία και δικαίωση της αγάπης για την πατρίδα. Ο απώτερος σκοπός ενός συγγραφέα είναι ή πρέπει να είναι να διαβαστεί το έργο του. Να συζητηθεί, να κριθεί και να αφεθεί στην ιστορία να θυμίζει την παρουσία της ψυχής του στην τέχνη.

Η συγγραφέας του βιβλίου αυτού, γατζωμένη από την αγάπη για μια υπέρλαμπρη και αν αδικημένη πατρίδα προσφέρει όλο της το ποιητικό ταλέντο να την υμνήσει, να την εξυψώσει εκεί που στην πραγματικότητα ευθύνεται να την έχει εντός του ψυχοπνευματικού της κόσμου.

Πέραν τούτου ως εκπαιδευτικός στοχεύει στο σμίλευμα νεαρών ψυχών, των μαθητών που θα χρησιμοποιήσουν την το υψηλό αίσθημα αγάπης για τη χώρα τους και θα δημιουργήσουν μια δια βίου ευθύνη την οποία έχουμε χάσει στις μέρες μας.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή μουσικής που προλογίζει το βιβλίο βέβαια το βιβλίο της Πεχλιβανίδου δεν είναι το μόνο που υμνεί την πατρίδα. Το έργο της “Ελλάδα Μήτρα Ηρώων-Λίκνο της Πίστης και της Λευτεριάς” χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση ψηφιακού δίσκου χορωδιακών συνθέσεων για τους ήρωες της πατρίδας μας. Δηλαδή η Πεχλιβανίδου δεν είναι ανάγκη να δείξει την απεριόριστη αγάπη της για τη χώρα που τη γέννησε και την ανάθρεψε εφόσον έχει ήδη εκφράσει τα υψηλά αισθήματα ευθύνης που πιστεύουμε θα επηρρεάζουν και θα καθοδηγούν τις γενεές που μας έρχονται.

Εμείς την ευχαριστούμε και την παροτρύνουμε να συνεχίσει να παραδίδει μαθήματα σαν εκπαιδευτικός που είναι έστω και χωρίς την παρουσία της, όπως και σ’ αυτό το βιβλίο που παρουσιάζουμε. Χαρείτε λοιπόν το “Χαίρε…”

Ιάκωβος Γαριβάλδης

Author: Μνήμες