Κεφαλλονια

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Κεφαλλονιά ΠαλλάςΚεφαλλονιά, Αύγουστος 2013

Παλάτι ονομάζουν το νησί τους οι Κεφαλλονίτες. Παλλάς. Ίσως γιατί διακατέχονται από το σύνδρομο του….γείτονά τους Βασιλιά Οδυσσέα, αφού έχουν μέσα στο αίμα τους την ηγετικότητα, την πεποίθηση της ανωτερότητας και τη φυγή. Την οποία συνοδεύουν με οποιασδήποτε μορφής περιπλάνηση οπουδήποτε Γης. Αλλά και την πορεία τους στο δρόμο της επιστροφής στη Γενέτειρα. Και ποιά σύμπτωση! «Κεφαλλονιά Παλλάς» το όνομα του ξενοδοχείου που με φιλοξένησαν, ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος και ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Δημήτρης Σουφλής. Κι εδώ δεν μπορώ να ειπώ πως δεν ένιωσα «βασίλισσα» αφού παλατιανά όλα, μέσα στο ξενοδοχείο και έξω στο Ιόνιο νησί.

Ήμουν πολύ μικρή, νομίζω εννέα ετών,  όταν για πρώτη φορά ήρθαμε οικογενειακώς στην Κεφαλλονιά. Καμμία σχέση με καταγωγή οι γονείς μου. Αλλά ορίστε τώρα, μια σύμπτωση συνέχειας: Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να γράφω εγώ εντυπώσεις βλέποντας αναμφίβολα μια άλλη, πολύ καλλίτερη, Κεφαλλονιά από εκείνη προ 15ετίας. Όπου τότε ο πατέρας μου ήρθε καλεσμένος ως δημοσιογράφος διεθνών ΜΜΕ και μετέδιδε ανταποκρίσεις με περιγραφές, εντυπώσεις και συνεντεύξεις με δημάρχους και τον κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, πρόεδρο των Ξενοδόχων σήμερα, σε ελληνικούς και ομογενειακούς ραδιοσταθμούς. Για να προβληθεί κάθε τουριστική του έλξη. Κι εγώ σήμερα την πρώτη μου συνομιλία την είχα με τον αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κεκάτο για τον ίδιο σκοπό. Τον «αλιευμένο» με τους ψήφους τους βέβαια, από την κεφαλλονίτικη Ομογένεια ( Αυστραλία) που τον ξανάφεραν στο γόνιμο νησιώτικο έδαφος, για να το “καλλιεργήσει” αποδοτικά και ποικιλοτρόπως αυτός  ο «διεθνισμένος» Κεφαλλονίτης. Και με τον γενικό διευθυντή του Ξενοδοχείου « ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» κ. Δημήτρη Σουφλή. Διακεκριμένο στη γνώση του Τουρισμού με διεθνή δράση, εμπειρία και αναγνώριση, ακούγοντας πολύτιμες πληροφορίες και από τους δύο.

kefalonia1Εδώ οι άνθρωποι, κατόρθωσαν μέσα σε λίγα χρόνια να στήσουν ένα καλό τουριστικό προορισμό, χρησιμοποιώντας την κεφαλλονίτικη «τρέλα» τους πάνω σε μελετημένες επιθυμίες που θα ικανοποιήσουν. Μια μελέτη που αποκλείει αποτυχία σε ό,τι καταπιαστούν. Αφού κατόρθωσαν, όπως δημοσιεύτηκε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόσφατα να οργανώσει μια πανηγυρική και μεγαλοπρεπή, σε αξιολόγηση και παρουσίες κορυφής Εκδήλωση, που να υποδεικνύει τουριστικό προορισμό την Κεφαλλονιά. Με αποκορύφωμα να δημοσιευθεί η Εκδήλωση σε πολλά ΜΜΕ, Ιστοσελίδες και Εφημερίδες. Αυτό το νησί, που τελευταίο άρχισε να επιδίδεται με τον Τουρισμό, «ανταγωνίζεται» όχι μόνο γειτονικά νησιά στο Ιόνιο πέλαγος, αλλά σε όλη την Ελλάδα φημισμένα από πολλές δεκαετίες. Και τα ανταγωνίζεται επιτυχώς.

kefalonia3Αναφέρομαι τόσο πολύ στο πως τόσο γρήγορα αναδείχθηκε και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ελκυστικότερα νησιά μας, λες και με μαγεύει περισσότερο το προαπαιτούμενο της οργανωτικής υποδομής που μου περιγράφεται, από τις απαράμιλλες ομορφιές του, που θαυμάζω και με έφεραν εδώ. Ταξιδεύοντας πολύ, σε χώρες και Ηπείρους ακούω συχνά να μιλάνε για την Κεφαλλονιά. Και από όσα έμαθα εδώ, σχεδιάζονται τολμηρά προγράμματα όχι μόνο για αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς, που θα αυξήσει τους επισκέπτες, αλλά και της φυσικής γεωργικής παραγωγής, με προϊόντα ποιότητος περιζήτητα διεθνώς.

kefalonia2Από εσπεριδοειδή μέχρι ελαιόλαδο, από σταφύλια και κρασιά μέχρι γαλακτοκομικά και γενικά ζωικά προϊόντα ιδιαίτερης νοστιμιάς. Αν έρθεις στην Κεφαλλονιά να κάνεις κουραστικό ρεπορτάζ, θα παρασυρθείς και θα κάνεις ξεκούραστες διακοπές. Αν έρθεις για διακοπές, θα τις μετατρέψεις κάνοντας ατέλειωτες πρωτάκουστες,  ενδιαφέρουσες, χρήσιμες συζητήσεις με ωραίους ανθρώπους και θα έχεις κάμει το καλλίτερο ρεπορτάζ. Και το άριστο είναι μια επίσκεψη για την επαλήθευση του ισχυρισμού μου. Και των εντυπώσεών μου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Alexandra_iliop@hotmail.com

Author: Μνήμες