Κρεμμυδια Μαγιονεζα και Πατατες

Κρεμμύδι
Κρεμμύδι

Κρεμμυδι

Το 1919, όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, υπήρχε αυτή η γιατρός που επισκέφθηκε πολλούς αγρότες για να δει αν θα μπορούσε να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν τη γρίπη.

Πολλοί από τους γεωργούς και τις οικογένειές  τους είχαν προσβληθεί, και πολλοί έχασαν τη ζωή τους.

Η γιατρός επισκέφτηκε το σπίτι ενός αγρότη και προς έκπληξή της, είδε ότι όλοι εκεί ήταν πολύ υγιείς. Όταν η γιατρός ρώτησε τι διαφορετικό κάνει ο γεωργός, η γυναίκα του απάντησε ότι είχε τοποθετήσει μια φλούδα κρεμμυδιού σε ένα πιάτο στα δωμάτια του σπιτιού, (ίσως μόνο στα δύο πίσω δωμάτια τότε).

Η γιατρός που δεν μπορούσε να το πιστέψει, ρώτησε αν θα μπορούσε να έχει ένα από τα κρεμμύδια για να το τοποθετήσει κάτω από το μικροσκόπιο. Της έδωσαν ένα κι όταν το τοποθέτησε κάτω από το μικροσκόπιο, βρήκε τον ιό μέσα στο κρεμμύδι. Ήταν φανερό, ότι είχε απορροφήσει τα βακτήρια το κρεμμύδι, γι’ αυτό η οικογένεια ήταν υγιής.

Κομμωτήριο με κρεμμύδια

Έχω ακούσει αυτή την ιστορία από τη κομμώτριά μου στην Αριζόνα. Είπε ότι πολλά χρόνια πριν, πολλοί από τους υπαλλήλους της, έρχονταν πεσμένοι  κάτω με τη γρίπη και έτσι κόλλησαν πολλοί και από τους πελάτες της. Την επόμενη χρονιά έβαλε πολλά μπολ με κρεμμύδια γύρω στο κατάστημά της. Προς έκπληξή της, κανένας από το προσωπικό της δεν αρρώστησε. Έπρεπε να εργάζονται άλλωστε…

Δοκιμάστε το και δείτε τι συμβαίνει. Το κάναμε κι εμείς πέρυσι και ποτέ δεν αρπάξαμε τη γρίπη.

Πνευμονία

Τώρα υπάρχει ένα Υ.Γ. εδώ:

Το έστειλα σε μία φίλη μου στο Όρεγκον, η οποία τακτικά, μοιράζεται μαζί μου συνταγές σχετικά με θέματα υγείας.

Όταν της έγραψα για τις ιδιότητες του κρεμμυδιού απάντησε μ’ αυτό, την πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα κρεμμύδια:

«Ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Δεν ξέρω για την ιστορία με τους αγρότες …. Αλλά γνωρίζω ότι εγώ προσβλήθηκα από  πνευμονία και είναι περιττό να πω ότι ήμουν πολύ άρρωστη… Διάβασα σ’ ένα άρθρο, που έγραφε να κόψει κανείς τα δύο άκρα από ένα κρεμμύδι, να βάλει το κρεμμύδι σε μία άδεια κανάτα και να τοποθετήσει την κανάτα, δίπλα στο άρρωστο ασθενή τη νύχτα. Ανέφερε ότι το πρωί, το κρεμμύδι θα είναι μαύρο από τα μικρόβια… Αρκετά σίγουρα, ακριβώς έτσι συνέβη… Το κρεμμύδι ήταν χάλια, ενώ εγώ άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα.

Ένα άλλο πράγμα που διάβασα στο άρθρο του ήταν ότι τα κρεμμύδια και το σκόρδο όταν τοποθετούνταν γύρω από τα δωμάτια, έσωζαν πολλούς από τη μαύρη πανούκλα χρόνια πριν. Έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές, αντισηπτικές ιδιότητες. »

Πότε δεν τρώμε κρεμμύδι

Πολλές φορές, όταν έχουμε προβλήματα στο στομάχι δεν ξέρουμε τι να φταίει.
Ίσως είναι τα κρεμμύδια που πρέπει να κατηγορήσουμε. Τα κρεμμύδια απορροφούν τα βακτήρια και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο καλά στο να μας εμποδίζουν από το να αρπάξουμε τα κρυολογήματα και τη γρίπη και είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φάμε ένα κρεμμύδι που έχει παραμείνει ανοιχτό για μια ώρα αφού έχει κοπεί! Παρατημένα κρεμμύδια είναι δηλητηριώδη.

Μαγιονέζα
Μαγιονέζα

Μαγιονεζα

Είχα το θαυμάσιο προνόμιο της περιήγησης στην εταιρεία τροφίμων Mullins Food Products, οι οποίοι φτιάχνουν μαγιονέζα.

Η Mullins είναι μία τεράστια  εταιρεία και ανήκει σε 11 αδελφούς και αδελφές της οικογένειας  Mullins. Η φίλη μου, Jeanne, είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος.

Προέκυψαν ερωτήσεις σχετικά με την τροφική δηλητηρίαση, και θα ήθελα να μοιραστώ ό, τι έμαθα από έναν χημικό.
Ο τύπος που μας έκανε την περιήγησή μας ονομάζεται Ed. Είναι ένας από τους αδελφούς. Ο Ed είναι ειδικός στη χημεία και συμμετέχει στην ανάπτυξη των περισσότερων συνταγών σάλτσας. Έχει ακόμη αναπτύξει φόρμουλα για σάλτσα McDonald’s.

Λάβετε υπόψη ότι ο Ed είναι και θαύμα στη χημεία τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, κάποιος ρώτησε αν πραγματικά χρειάζεται να ανησυχούμε για τη μαγιονέζα. Οι άνθρωποι πάντα ανησυχούν ότι θα χαλάσει η μαγιονέζα. Η απάντηση του Ed θα σας εκπλήξει. Ο Ed είπε ότι όλες οι εμπορικά κατασκευασμένες μαγιονέζες, είναι ασφαλείς.

«Δεν χρειάζεται καν να είναι στο ψυγείο. Όχι ότι θα πάθουν κάτι στο ψυγείο αλλά δεν είναι πραγματικά απαραίτητο». Εξήγησε, ότι το pH σε μια μαγιονέζα, ορίζεται ως ένα σημείο, όπου τα βακτήρια δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον.

Πατατοσαλάτα με κρεμμύδια και μαγιονέζα
Πατατοσαλάτα με κρεμμύδια και μαγιονέζα

 

Πατατοσαλατα

Στη συνέχεια ο Ed μίλησε για το γραφικό απαραίτητο πικ-νικ, με το μπωλ της  πατατοσαλάτας τοποθετημένο στο τραπέζι, και πώς ο καθένας κατηγορεί τη μαγιονέζα, όταν κάποιος αρρωστήσει.

Ο Ed λέει ότι όταν αναφέρεται τροφική δηλητηρίαση, το πρώτο πράγμα που οι επαγγελματίες αναζητάμε, είναι πότε το «θύμα» τελευταία φορά έφαγε κρεμμύδια και πώς τα εν λόγω κρεμμύδια μπήκαν στην πατατοσαλάτα. Ο Ed λέει ότι δεν είναι η μαγιονέζα (εφ’ όσον δεν είναι σπιτικιά μαγιονέζα) που χαλάει στην ύπαιθρο. Είναι ίσως τα κρεμμύδια, και αν δεν είναι τα κρεμμύδια, είναι οι πατάτες!!!
Εξήγησε, ότι τα κρεμμύδια είναι ένας τεράστιος μαγνήτης για τα βακτήρια, ιδιαίτερα, τα άψητα κρεμμύδια. Ποτέ δεν θα πρέπει να κρατήσετε ένα κρεμμύδι κομμένο… Λέει, ότι δεν είναι επίσης ασφαλές, να το τοποθετήσουμε σε μία σακούλα με «κλείσιμο-φερμουάρ» και να το βάζουμε στο ψυγείο.

Είναι ήδη αρκετά μολυσμένο, και μόνο με το να κοπεί και να παραμείνει έξω για λίγο μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για εσάς (και προσέξτε διπλά για εκείνα τα κρεμμύδια που προορίζονται για τα χοτ-ντογκς  στα πάρκα του μπέιζμπωλ!)

Ο Ed λέει, ότι αν πάρετε το εναπομείναν κρεμμύδι και το μαγειρέψετε, σαν τρελός, εσείς πιθανώς να είστε εντάξει, αλλά αν βάλετε στο σάντουίτς σας φέτα από κομμένο εναπομείναν κρεμμύδι τότε σίγουρα πάτε γυρεύοντας.

Τόσο τα κρεμμύδια όσο και το υγρό της πατάτας σε μία πατατοσαλάτα, θα προσελκύσουν και θα αναπτύξουν βακτήρια, θα άρχιζαν ακόμη και να καταρρέουν, ταχύτερα από ό,τι οποιαδήποτε εμπορική μαγιονέζα.

Επίσης, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να τρώνε κρεμμύδια.  Το στομάχι τους δεν μπορεί να μεταβολίσει τα κρεμμύδια.

Να θυμάστε, ότι είναι επικίνδυνο να κοπεί ένα κρεμμύδι και να προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε την επόμενη μέρα. Καθίσταται εξαιρετικά δηλητηριώδες και ακόμα και για μία νύχτα δημιουργεί τοξικά βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες λοιμώξεις του στομάχου λόγω της περίσσειας έκκρισης  της χολής, ακόμα και τροφική δηλητηρίαση.

Παρακαλώ μοιραστείτε τα πιο πάνω με όλους όσους νοιάζεστε και αγαπάτε.

Σημ.: (μεταφρασμένο από αμερικάνικο κείμενο)

 


Α Ρ Θ Ρ Α - Τ Η Σ - Ι Δ Ι Α Σ - Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α Σ :
  1. Το θαυματουργο λεμονι
    Tα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη αλκαλική επίδραση, που βοηθούν πολύ στη δημιουργία ισορροπίας σε καταστάσεις αύξησης της ποσότητας οξέων στο σώμα.
  2. Οι ξυνές τροφες
    Όλες οι αμαγείρευτες τροφές που περιέχουν όξυνα άλατα (λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, ανανάς, πράσινα μήλα/granny smith, ροδάκινα, πετροκέρασα, βερίκοκα, αγριοστάφυλα και πολλά αλλά), καθαρίζουν το αίμα όταν χωνεύονται και αποβάλουν το οξέα τους σε 3-4 ώρες...
  3. Κρεμμυδια Μαγιονεζα και Πατατες
    Ιδιότητες του Κρεμμυδιού, της Μαγιονέζας και της Πατάτας σε σαλάτες. Εμπειρίες ανθρώπων που ίσως να μην έχουν αποδειχτεί επιστημονικά, αλλά ας θυμηθούμε την εποχή που γιατροί παντού στον κόσμο ήταν οι βοτανολόγοι, οι γαστρονόμοι και οι εμπειρίες του λαού που κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα.

Author: Μνήμες