Πυρκαγιές και Τουρισμός στην Αυστραλία

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Age” Αυστραλιανές τουριστικές εκστρατείες που προωθούν περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές έχουν τραβηχτεί από το πρόγραμμα προώθησης του τουρισμού στο εξωτερικό, καθώς η κυβέρνηση Morrison εργάζεται ένα σχέδιο για να αποκαταστήσει τη ζημιά δυσφήμισης του έθνους στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Τουρισμού Simon Birmingham δήλωσε ότι ο “Τουρισμός Αυστραλία” έχει σταματήσει προσωρινά να προωθεί τμήματα της χώρας, αφού αποκάλυψε και την εκστρατεία Matesong αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων στη Μεγάλη Βρετανία να τεθεί σε αναμονή, την οποία η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Kylie Minogue.

Ωστόσο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαινιάσει νέες εκστρατείες που προωθούν περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές μόλις περατωθεί η κρίση. Περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις πυρκαγιές εξακολουθούν να διαφημίζονται στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των τροπικών βόρειων περιοχών του Κουίνσλαντ και Cottesloe, Rottnest Island και Cable Beach στη Δυτική Αυστραλία, καθώς και οι μεγάλες πόλεις του έθνους.

Επιχειρήσεις του τουρισμού και βιομηχανικές ομάδες συναντήθηκαν με τον ομοσπονδιακό υπουργό Τουρισμού Simon Birmingham την Πέμπτη το απόγευμα στο Σίδνεϊ για να συζητήσουν πώς να ξεκινήσει η βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί από ακυρωμένες κρατήσεις τους τελευταίους μήνες.

Με τους αριθμούς επισκεπτών από εγχώριους τουρίστες να πέφτουν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, συζητήθηκε μια πρόταση για την επέκταση του ρόλου του Τουρισμού Αυστραλίας στις τοπικές εκστρατείες. Επί του παρόντος, ο “Τουρισμός Αυστραλία” δεν πραγματοποιεί εσωτερική διαφήμιση.

Ο Γερουσιαστής Μπέρμιγχαμ δήλωσε ότι οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει τη φήμη του τουρισμού της Αυστραλίας και ότι η κυβέρνηση είχε τώρα κάποια «βαριά άρση» (heavy lifting). Είπε ότι μια ώθηση μάρκετινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες περιοχές της γης είχε τεθεί σε αναμονή κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυρκαγιών.

Έτσι, άλλαξαμε ορισμένες από τις προσεγγίσεις μάρκετινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές άλλες αγορές τις τελευταίες εβδομάδες“, δήλωσε ο γερουσιαστής Μπέρμιγχαμ στο ραδιοφωνικό σταθμό 2GB.

“Δεν έχουμε εξαντλήσει πλήρως την αγορά, αλλά είναι περισσότερο τα προσεκτικά και τακτικά μηνύματα που προωθούν βμερικούς από τους τομείς όπως το Queensland, το Western Australia, το Northern Territory, που ουσιαστικά δεν επηρεάζονται από τις πυρκαγιές και φροντίζουμε να προωθούμε αυτά τα μηνύματα. “Έτσι, είμαστε ακόμα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του Tourism Australia με προσεκτικά τοποθετημένες διαφημίσεις και μηνύματα στα σωστά σημεία“.

Το Αυστραλιανό Συμβούλιο Τουριστικής Βιομηχανίας αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε ότι ακυρωμένες κρατήσεις σε ορισμένες περιοχές που δεν επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές έχουν χτυπήσει περισσότερο από 60 τοις εκατό.

Τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία την Πέμπτη έδειξαν ότι οι επισκέπτες στο εξωτερικό αυξήθηκαν ελαφρώς κατά το περασμένο έτος μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ οι βραχυπρόθεσμες αφίξεις αυξήθηκαν κατά 2,5% κατά τη διάρκεια του έτους έως το Νοέμβριο του 2019. Οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να μειώνονται, με τις βραχυπρόθεσμες αφίξεις πέρυσι να μειώνονται κατά 3,2%, γεγονός που προκάλεσε τη νέα εκστρατεία της Tourism Australia.

Σύμφωνα με τον ερευνητή της αγοράς IBIS World, η οικονομική αβεβαιότητα που απορρέει από την Brexit αποθάρρυνε πολλούς Βρετανούς να κάνουν ταξίδια στο νότιο ημισφαίριο.

Οι αριθμοί επισκεπτών από την Κίνα μειώθηκαν κατά 0,7% κατά τη διάρκεια του έτους, μετά την άνοδο που παρατηρήθηκε κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Τουριστικής Βιομηχανίας της Αυστραλίας Simon Westaway δήλωσε ότι ο Τουρισμός στην Αυστραλία έχει σημαντικό ρόλο να παίξει τους προσεχείς μήνες, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ρόλος του θα μπορούσε να επεκταθεί και στην προώθηση του εγχώριου τουρισμού.

Υπήρξε μια καλή συζήτηση (σε στρογγυλή τράπεζα) για το πώς ο ρόλος του Τουρισμού Αυστραλία θα μπορούσε να επεκταθεί“, είπε.

Ο Πρωθυπουργός Scott Morrison θα συναντηθεί με περισσότερους φορείς της βιομηχανίας στην Καμπέρα την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου της Αυστραλίας, της Εθνικής Ομοσπονδίας Αγροτών, του Ερυθρού Σταυρού και του Ασφαλιστικού Συμβουλίου της Αυστραλίας.

Ο νέος εθνικός αρχηγός αποκατάστασης πυρκαγιάς, Andrew Colvin, θα ενημερώσει στην προσπάθεια ανάκαμψης κατά τις συζητήσεις της στρογγυλής τραπέζης.

Εφημ. “The Age“,

από το αγγλικό – Μνήμες

0 0 vote
Article Rating

Α Ρ Θ Ρ Α - Τ Η Σ - Ι Δ Ι Α Σ - Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α Σ :
  1. Πυρκαγιές και Τουρισμός στην Αυστραλία
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "The Age" Αυστραλιανές τουριστικές εκστρατείες που προωθούν περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές έχουν τραβηχτεί από το πρόγραμμα προώθησης στο εξωτερικό, καθώς η κυβέρνηση Morrison εργάζεται ένα σχέδιο για να αποκαταστήσει τη ζημιά δυσφήμισης του έθνους στο εξωτερικό.

Author: Μνήμες

Subscribe
Notify of
0 Comments / Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments