Βίοι Μικρασιατών

Στις σελίδες αυτές παρουσιάζονται προσωπικές ιστορίες Ελλήνων που επέστρεψαν στην πατρίδα μετά τις δυσκολίες διαβίωσης που αντιμετώπισαν στις περιοχές της Μικράς Ασίας όπου υπήρχε Ελληνισμός.

Οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν όσο λίγοι στην αναδιάρθρωση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση του 1821.

Σεμέντερε – τα του θανάτου

Παρόλο που η επικράτηση του χριστιανισμού ήταν άμεση, από των πρώτων χρόνων και σε όλη την έκταση της Καππαδοκίας, είναι γνωστό πως η κυρίαρχη ιδεολογία του απορρόφησε και υιοθέτησε αρκετά δρώμενα των παλαιών παραδόσεων, διάφορες πρακτικές σε κάθε έκφανση της ζωής…

Posted in Βιβλία, Βιβλία Καππαδοκίας, Βίοι Μικρασιατών, Λαογραφία, Μικρά Ασία, Χωριά Καππαδοκίας, Χωριό | Tagged , , | Leave a comment

One Reply to “Βίοι Μικρασιατών”

  1. ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ . Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΚΑΙΑ (ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Θ. ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ( ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΑΡΓΑΡΑ ΑΔΑΝΩΝ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ. ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ. Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΓΑΡΑ (ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Λ.ΚΑΛΑΤΖΗ) ΕΨΑΧΝΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ.ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΑΤΖΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑ , ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΙΩΣΗΦ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΗΣ (ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ . Ο ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΛΟΙΖΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *