Καταγραφή Κύπρου

Εκτοπισμένες περιοχές της Κύπρου

Στις σελίδες αυτές, όπως και στις σελίδες μας για την Καταγραφή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης καταγράφουμε στοιχεία των προσφύγων που έφυγαν από τις πατρογονικές τους εστίες της βόρειας Κύπρου με την εισβολή του 1974 ή αργότερα κι εγκαταστάθηκαν είτε στο νότο, είτε στο εξωτερικό.

Τελικά τα στοιχεία των εκτοπισμένων που θα συλλέξουμε θα είναι προσβάσιμα στον Ελληνισμό της Κύπρου δίχως δεσμεύσεις και κερδοσκοπίες κανενός. Δουλεύουμε δίχως αμοιβές και μόνον προς όφελος του Κυπριακού λαού στην περίπτωση αυτή και του Ελληνισμού γενικώτερα γι’ αυτό δουλεύουμε σωστά…

Οι χάρτες και οι κατάλογοι πόλεων / περιοχών είναι παρμένες από τις σελίδες kypros.org και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Δείγματα καταγραφής των Ελλήνων της Μ. Ασίας που ήδη έχουμε συλλέξει θα βρείτε εδώ.

Επιλέξτε περιοχή πιο κάτω και καταγράψτε τα στοιχεία τα δικά σας ή των συγγενών σας άσχετα αν τα έχετε δημοσιεύσει ή μη στο παρελθόν. Δεν δημοσιεύονται τα ονόματα και οι διευθύνσεις δίχως τη συγκατάθεση του κάθε ατόμου που μπορεί να θυμηθεί και να μην αφήσει αυτές τις ιστορίες καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ξεχαστούν στο βάθος του χρόνου. Ο Ελληνισμός δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει… Έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση για τις επόμενες γενεές.


 

[button color=”default” shape=”rounded” size=“large” align=”left” link=”https://www.mnimes.org/about/cyprus/ammoxostos”]ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ[/button] [button color=”default” shape=”rounded” size=“large” align=”left” link=”https://www.mnimes.org/katagrafi/cyprus/karpasia”]ΚΑΡΠΑΣΙΑ[/button] [button color=”default” shape=”rounded” size=“large” align=”left” link=”https://www.mnimes.org/katagrafi/cyprus/kyrinia”]ΚΥΡΗΝΕΙΑ[/button] [button color=”default” shape=”rounded” size=“large” align=”left” link=”https://www.mnimes.org/katagrafi/cyprus/lefkosia”]ΛΕΥΚΩΣΙΑ[/button]

.

Αποτελεσματα καταγραφης Κυπρου – μέχρι σημερα