Αποτελεσματα Καταγραφης Κυπρου

Αποτελέσματα καταγραφής Κύπρου


Αμμοχωστου

ΠΕΡΙΟΧΗ
ΟΝΟΜΑ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ATOMA
ONOMATA ΑΤΟΜΩΝ
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
IΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Αμμόχωστος
Μαρια πιεριδου
Φιλιππος
2
Ελενη & φιλιππος Πιεριδης
1974
Αθηνα
Οι γονεις μου, Φιλιππος και Ελενη Πιεριδου μεγαλωσαν στην Αμμοχωστο, Αγιο Γιαννη και Αγια Τριαδα αντιστοιχα. Οι παππουδες μου Κωστας Κακουσης και Πιερης Πιεριδης καταγονταν απο τον Αγιο Μεμνων στην Αμμοχωστο.
Φυγανε οπως ολοι την ημερα της εισβολης και μετα απο ενα μικρο διαστημα καταληξαν στην Αθηνα, εγκυμονουσα η μητερα μου τοτε την μεγαλη μου αδελφη Αννιτα. Στην Αθηνα αντιμετοπισαν πολλες οικονομικες δυσκολιες με ενα νεογεννητο και χωρις εισοδημα. Ο πατερας μου γραφτικε σε πανεπιστιμιο και σιγα σιγα βρηκε κουτσοδουλια για να περνουν, οταν καποια στιγμη μετα απο τρια χρονια ιταν καλυτερες οι συνθηκες επιστρεψαν στη Κυπρο και εγκατασταθηκαν στη Λεμεσο μονιμα. Απο τοτε η οικογενεια μου ζει στη Λεμεσο μεχρι σημερα.
ΠΙΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12
Οι γονείς: Γεώργιος & Κυριακή. Παιδιά: Κώστας γεν.25/10/1952, Πιερης γεν.11/2/1954, Αντρέας γεν.7/4/1955, Σοφία γεν.23/10/1956, Νίκος γεν.13/11/1957, Πανίκος γεν.27/6/1959, Αντώνης γεν.15/4/1961, Λένια γεν.17/5/1963, Σταυρής γεν.29/8/1964. Η γιαγιά Σοφία Πιερή.
Αύγουστος 1974
Ξυλοφάγου
Πραστειό Αμμοχώστου. Ο Κωστάκης ήταν νιόπαντρος. Είχε παντρεφτεί στις 24 Απρίλη 1974 και έμενε απο τότε στη Λύση. Με την επιστράτευση κατατάχτηκε στο 336 ΤΕ στο Πραστειό, όπου κατατάχτηκε και ο 16χρονος αδελφός μας Νίκος. Ο Αντρέας υπηρετουσε τη θητεία του, στη περιοχή των φυλακίων του Τζάος.
Πρώτη εγκατάσταση: Ξυλοφάγου. Στη συνέχεια μετακόμιση στη Δερύνεια και με τελική κατάληξη στη Λάρνακα (τουρκική συνοικία).
Κατά τη διάρκει της εισβολής, υπηρετούσαμε στην Εθν.Φρουρά εγώ (Πιερής) και ο Αντρέας. Κατατάχτηκε, με την επιστράτευση και ο μεγάλος μας αδελφός, ο Κωστάκης και σαν εθελοντής ο Νίκος. Εγώ θα απολυόμουνα στις 20/7/1974, αλλά το προδοτικό πραξικόπημα και η εισβολή με κράτησαν για 14 ακόμα μήνες. Ο Αντρέας συνελήφθη αιχμάλωτος απο τους εισβολείς, στη περιοχή του Τζιάος και έμεινε στις τουρκικές φυλακές για 3 περίπου μήνες. Ο Κωστάκης απολύθηκε νωρίτερα. Ο Νίκος μεταφέρθηκε με το 336 ΤΕ στη Λευκωσία, από όπου απολύθηκε μετά απο 10 περίπου μέρες. Εγώ, απολύθηκα στις 9 Σεπτεμβρίου 1975 και μετάβηκα στην Αθήνα για σπουδές.

Λευκωσιας

ΠΕΡΙΟΧΗ
ΟΝΟΜΑ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ATOMA
ONOMATA ΑΤΟΜΩΝ
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
IΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Λοΐζος Στεφάνου (ή Γιανναπάς)
Κωνσταντίνος
5
Κωνσταντίνος, Μαρία, Άννα (Λοΐζος, Στέφανος)
1974
Κοινότητα Τσακκίστρας
Ήταν Τρία (και ένας Εθνοφρουρός και ένας Φοιτητής) 'Ολοι κάτοικοι Γαληνής
Τον 1ο χρόνο στην Τσακκίστρα, μετά 20 χρόνια περίπου στην Ελλάδα και μετά χωρισμένοι σε διάφορα μέρη (Πολεμίδια, Στρόβολος, Αθήνα)
Κάτω Ζώδεια
Άντρια Γαριβάλδη
Χαράλαμπος
6
Χαράλαμπος, Ιωάννα, Ανδρούλα, Χρυστάλα, Μαίρη, Σπύρος
1974
Λευκωσία
Οι γονείς είχαν δυο οικόπεδα στην Κάτω Ζώδεια στο ένα ήταν κτισμένο το πατρικό μου. Είχαν επίσης και αρκετά χωράφια με περιβόλια. Ο πατέρας μου είναι από τον Πύργο και η μητέρα μου από του Μόρφου
Με την εισβολή φύγαμε με τα ρούχα που φορούσαμε. Τον πρώτο καιρό μείναμε σε καταυλισμούς. Αργότερα όταν ο πατέρας μου έπιασε δουλειά στου Μπάτα (εργοστάσιο κατασκευής παπουτσιών) ενοικιάσαμε σπίτι. Τελικά φύγαμε για Αυστραλία το 1975. Στην Αυστραλία μένει ο πατέρας μου, ο αδερφός μου Σπύρος κι εγώ με την οικογένειά μου. Οι δύο μικρότερες αδερφές επέστρεψαν και η μητέρα μου απεβίωσε με την κακιά αρρώστεια στην Αυστραλία

[vsw id=”o83k94s682c” source=”youtube” width=”640″ height=”440″ autoplay=”yes”]