ikonio

Περιοχή Ικονίου (στη σημερινή Τουρκία Konya) δυτικά των Αδάνων και ανατολικά της περιοχής της Σμύρνης.

Μπορείτε πιο κάτω να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας ανάλογα με την περιοχή Ικονίου, με σκοπό να καταγραφεί στη βάση των πληροφοριών.

Ακολουθώντας αυτή τη διασύνδεση θα βρείτε παρόμοιες οικογένειες  από το Ικόνιο που ήδη συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με το χώρο προέλευσης της οικογένειάς σας. Και αν θυμάστε ή έχετε οι ίδιοι τύχει γεγονότων εξιστορήστε τα όπως μπορείτε. Mε την ίδια αυτή διαδικασία μπορείτε να συμπεριλάβετε (κάθε φορά από έναν) τον εαυτό αας ή κάποιο άλλο άτομο ή οικογένεια πρόσφυγα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με το νέο όνομα.


ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΚΟΝΙΟΥΣυμπληρώστε τουλάχιστον τα απαραίτητα πεδία.

Μόνον την περιοχή Ικονίου εδώ καταγράφουμε.
Χώρος στην περιοχή Ικονίου (απαραίτητο)
To όνομα και επώνυμό σας (απαραίτητο)
Όνομα Πατρός (απαραίτητο)
Εmail (απαραίτητο)
Πόσα άτομα ήταν στην οικογένεια όταν έφυγαν
Αν έχετε τα ονόματα των ατόμων που έφυγαν γράψτε τα εδώ (δεν δημοσιεύονται)
Χρονολογία που έφυγαν
Σε ποια περιοχή της Ελλάδας πρωτοεγκαταστάθηκαν (μετά την άφιξή τους στα λιμάνια)
Σημερινός τόπος διαμονής (απαραίτητο)
Πρόσφυγας Α', Β', Γ' ή Δ' γενιάς κλπ
Αν έχετε κάποιο φωτογραφικό ή άλλο αρχειακό υλικό να μας στείλετε αναρτήστε το εδώ (όριο μέχρι 1ΜΒ)


Γράψτε δυο λόγια για το χώρο προέλευσης των δικών σας


Γράψτε λίγα περισσότερα (προαιρετικά) για το ιστορικό της μετανάστευσης (των δικών σας ανθρώπων)
Παρακαλούμε βάλτε στο τετράγωνο δίπλα τον αριθμό που είναι με γράμματα εδώ. (απαραίτητο)


4 thoughts on “Ικόνιο”

 1. Γεια σας.
  Δεν ξερω σε ποιον να απευθυνθω.Την σελιδα την βρηκα τυχαια στο Internet.
  Ονομαζομαι ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ και ειμαι 48 ετων.Δεν ξερω αλλα ξαφνικα εδω και περιπου ενα χρονο κατι με εχει πιασει να βρω στοιχεια για την γιαγια μου και τον παππου μου.Η γιαγια μου ξερω πολυ καλα οτι ηταν απο την ΣΙΛΛΗ του ΙΚΟΝΙΟΥ.Ο παππους μου ηταν απο την Κωνσταντινουπολη και απο οτι ξερω παντρευτηκε την γιαγια μου και ηρθε και αυτος στην ΣΙΛΛΥ.Η γιαγια απο οτι θυμαμαι γεννηθηκε το 1896η 1898.Το επιθετο και το ονομα της γιαγιας μου ηταν ΕΛΠΙΔΑ ΑΣΚΑΡΟΓΛΟΥ του παππου το ονομα ηταν ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΝΤΕΜΤΖΟΓΛΟΥ.Το ΜΑΝΤΕΜΤΖΟΓΛΟΥ μετα τους διωγμους και αφου ηρθε στην Ελλαδα το εκανε ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ.Ξερω οτι ο παππους ειχε αδελφια,ο ενας ειχε παει στην Αμερικη.Δεν ξερω τιποτα αλλο.
  Θα σας παρακαλεσω θερμα εαν υπαρχουν στοιχεια τους να μπορω να τα δω.Τον παππου μου δυστυχως δεν τον γνωρισα,πεθανε το 1953.Την γιαγια μου την εζησα αρκετα,Μου ελεγε ιστοριες απο την Πατριδα αλλα θυμαμε πολυ λιγα πραγματα.Ισως να μπορειτε να μου πειτε που μπορω να ψαξω (Μητροπολη Καππαδοκιας,νομαρχια Καππαδοκιας κτλ.)
  Σας ευχαριστω πολυ εκ των προταιρων.

 2. Κύριε Παναγιωτίδη,
  Όλα τα στοιχεία που έχουμε για τους Έλληνες του Ικονίου βρίσκονται στη σελίδα αυτή ( https://www.mnimes.org/katagrafi/katagrafi/to-date/konya-reg ).
  Δεν έχουμε άλλα στοιχεία. Θα συνιστούσα να βάλετε κι εσείς τα στοιχεία που έχετε για την οικογένειά σας στη σελίδα εδώ –
  https://www.mnimes.org/katagrafi/katagrafi/ikonio με την ελπίδα ότι κάποιος θα τα βρει και θα σας ενημερώσει.

  Εμείς κάνουμε αυτή την καταγραφή για περιστάσεις σαν την δική σας που συγγενείς ψάχνουν συγγενείς. Το πρόβλημα είναι ότι πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Οι περισσότεροι προγόνοι μας που γνωρίζουν έχουν φύγει από τη ζωή. Εμείς περιμένουμε τους απογόνους να συνεργαστούν μαζί μας. Παρακαλούμε όλους όσους έχουν στοιχεία να συμμετέχουν. Θα είναι ευχής έργο να βρεθεί έστω κι ένας χαμένος συγγενής.

  Ιάκωβος
  Εκ μέρους των σελίδων ΜΝΗΜΕΣ

 3. I Καππαδοκία Til χωριό (Dila) από τον Αλή demirdöğen. Προγονική χωριό Zile (Ozluce) (Silla) θα ψάξει για τους μετανάστες yakınında.Ben χωριό μου στο χωριό μας.
  Συμμετοχή των ομάδων εκεί για να σας βοηθήσει να çalışacağım.Facbookta haberleşebilirsek έφτιαξα επαφή μου. Τα λέμε σύντομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.