Αποτελέσματα

Μικρά Ασία

Ανατολική Θράκη

 

ΒΌΡΕΙΑ ΚΎΠΡΟΣ

 

Εδώ παρουσιάζουμε τις ιστορίες των προσφύγων ή απογόνων τους που καταχωρήθηκαν στις σελίδες ΜΝΗΜΕΣ – Αλησμόνητες Πατρίδες της Διασπορικής Στοάς. Παροτρύνουμε τους αναγνώστες μας να εξετάσουν αυτές τις ιστορίες, μία προς μία, με κύριο σκοπό ν’ αναζητήσουν συμπατριώτες τους, αν υπάρχουν.

Έχουμε αποκρύψει τα ονόματα των ατόμων καθώς και τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις όπως υποσχεθήκαμε. Αν κανείς ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με κάποιο άτομο σ’ αυτό τον κατάλογο παρακαλούμε να μας γράψει στη διεύθυνση diasporic.mnimes@gmail.com παραχωρώντας τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να επικοινωνήσει και τα στοιχεία του, κι εμείς κατόπιν θα τα προωθήσουμε σ’ εκείνο το άτομο.

Μακάρι να υπήρχε τότε το Διαδίκτυο και να καταγράφονταν οι ιστορίες ατόφιες όπως τις ξέρουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας. Το ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε στην καταγραφή των γεγονότων όπου δυνατόν αλλά συνάμα και να δώσουμε ευκαιρία σε άτομα από την ίδια περιοχή ν’ αναζητήσουν φίλους ή συγγενείς τους, όπου υπάρχουν. Γνωρίζουμε ότι πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, όμως η μνήμη παραμένει, θέλουμε να πιστεύουμε, ανεξίτηλη.