Απο στομα σε στομα

healthy-foods

Στη σελίδα αυτή παρουσιάζουμε συνταγές του λαού, των βοτανολόγων (ενδιαφέρουσα σελίδα εδώ), των γαστρονόμων (τεχνητών εκλεκτής τροφής), που κατά καιρούς λαβαίνουμε και θέλουμε να μοιραζόμαστε με σκοπό να γνωρίζουμε τις αλήθειες που μόνον ο λαός γνωρίζει. Οι Μνήμες προσφέρουν αυτή την σελίδα με γνώμονα την ενημέρωση και όχι πάντα την επιστημονική έρευνα και συγκατάθεση.

Είναι όμως οδηγίες που έσωσαν κόσμο και συνήθως δεν έχουν παρενέργειες γιατί χρησιμοποιούνται προϊόντα αγνά, βγαλμένα από το φυσικό, φυτικό και ζωϊκό μας περιβάλλον. Δεν χάνετε τίποτα με το να τα δοκιμάσετε όταν βρείτε ευκαιρία και να μας γράψετε τις εντυπώσεις σας, τις οποίες και θα προσθέσουμε στη σελίδα.

Ιπποκράτης - φωτο: Βικιπαιδεία
Ιπποκράτης – φωτο: Βικιπαιδεία

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι οδηγίες αυτές προξενούν εθισμό, ανεπανάλειπτες γεύσεις της φύσης, που πολλές φορές συμπληρώνουν αυτές που έχουν λείψει από το τραπέζι μας όπως το ξινό, το πικρό και το στυφό που πέρασαν σε δεύτερη μοίρα αφού όλα παρουσιάζονται είτε γλυκά είτε αλμυρά. Δεν ξεχνάμε ποτέ τον Ιπποκράτη (τον πατέρα της σύγχρονης ιατρικής) που θεωρούσε την τροφή ως φάρμακο του ανθρώπου κι όχι το χημικό φάρμακο που χρειαζόμαστε σήμερα πολλές φορές για να σωθούμε από την κακή διατροφή μας.

Άραγε συμβαδίζει το τερπνό μετά του ωφελήμου; Εσείς θα κρίνετε…

Σεμέντερε – Βότανα

Αμύγδαλα … θρεπτικά, αλλά και σε διάφορες μορφές βοηθούν στο καθάρισμα του στήθους, δίνουν καλό ύπνο, ωφελούν στο συκώτι, στη σπλήνα, στο λαιμό, στον ανδρισμό.

Posted in Βιβλία Καππαδοκίας, Βοτανολογία, Γιατροσόφια, Έθιμα, Καππαδοκία, Τροφή, Χωριά Καππαδοκίας, Χωριό | Tagged | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *