Αγνώστου
Posted in Βιβλία Γενοκτονία Ιστορικά γεγονότα Ιστορική μελέτη Μικρά Ασία

Η Κατάρα της Ασίας VI

Η πλήρης και τεκμηριωμένη έκθεση του θηριώδους διωγμού του Ελληνικού πληθυσμού της περιοχής Σμύρνης πού έγινε στα 1914 δεν είναι δύσκολο να γίνει· θα είναι όμως αρκετό, σαν παράδειγμα να δώσωμε μόνο μερικά αποσπάσματα από μια έκθεση του αυτόπτου Γάλλου Manciet.

Διαβαστε περισσοτερα... Η Κατάρα της Ασίας VI
Posted in Ιστορία Ιστορικά γεγονότα Ιστορική μελέτη Μικρά Ασία Σμύρνη

H Κατάρα της Ασίας I

Ένας απ’ τους σκοπούς για τους οποίους έγραψα το βιβλίο αυτό, είναι για να κάμω γνωστή την αλήθεια σχετικά με σπουδαιότατα γεγονότα και να ρίξω φως επάνω σε μια περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπράχθηκαν κολοσσιαία εγκλήματα εις βάρος του ανθρώπινου γένους

Διαβαστε περισσοτερα... H Κατάρα της Ασίας I
Posted in Βιβλία Μακεδονίας Ιστορική μελέτη Μακεδονία

Η Μακεδονική Δυναστεία

(Σύδνεϋ, 15/10/2006)

Η κυριαρχία της Δυναστείας των Μακεδόνων αυτοκρατόρων καλύπτει δύο περίπου αιώνες, παρά την «ασυνέχεια» που επικρατεί ως κανόνας, εξαιτίας των πολλών αντιβασιλέων οι οποίοι κυβερνούν ως εκπρόσωποι των ανηλίκων βλαστών του αυτοκρατορικού οίκου.

Διαβαστε περισσοτερα... Η Μακεδονική Δυναστεία
Posted in Ελλάδα Ιστορία Ιστορική μελέτη Μακεδονία

ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Β

19ος Αιώνας – Η παρούσα μελέτη έχοντας παρακάμψει πέντε περίπου σημαντικούς αιώνες, επανέρχεται και εν συντομία στέκεται σε κάποια σημαντικά γεγονότα  του 19ου αιώνα, τα οποία έχουν σχέση με το θέμα της.

Διαβαστε περισσοτερα... ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Β
Posted in Ελλάδα Ιστορική μελέτη Μακεδονία

ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Α

Το 148 π.Χ. ο Ρωμαίος Καικίλιος Μέτελλος νίκησε τον Ανδρίσκο (Ψευδοφίλιππο) και ο ίδιος ονομάστηκε «Μακεδονικός».  Έτσι η Μακεδονία απέβη Ρωμαϊκή ε­παρχία. Οι Ρωμαίοι συνεχίζοντας το κατακτητικό τους έργο, υπέταξαν την υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαβαστε περισσοτερα... ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Α
Posted in Ιστορική μελέτη Μικρά Ασία Προύσσα

Το Αϊδίνι της Μικράς Ασίας

Η τοποθεσία της πόλης ήταν σε μια πολύ εύφορη περιοχή και σε σημείο όπου διασταυρώνονταν κύριες οδοί από το νότο, την ανατολή και τη δύση. Λόγω της θέσης του το Αϊδίνιο (Τράλλεις) πρέπει να αποτελούσε σημαντικό κέντρο εμπορικών συναλλαγών στην αρχαιότητα.

Διαβαστε περισσοτερα... Το Αϊδίνι της Μικράς Ασίας
Posted in Ιστορική μελέτη Κύπρος Προδοσία

Η Αχίλλειος Πτέρνα των Τούρκων στο Κυπριακό

Δύο χρόνια μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, η Άγκυρα πίστευε ότι είχε «λύσει» το κυπριακό πρόβλημα και πως ήταν ζήτημα χρόνου η ελληνική πλευρά να το «χωνέψει».

Διαβαστε περισσοτερα... Η Αχίλλειος Πτέρνα των Τούρκων στο Κυπριακό
Posted in Ιστορική μελέτη Ντοκουμέντο Τουρκία

Τουρκοσειρές στην Ελληνική Τηλεόραση

Περισσότερα  από 340 διαφημιστικά μηνύματα, εκατό περίπου διαφορετικών εταιριών, «χρηματοδότησαν» τουρκικές σειρές σε ελληνικά κανάλια καθημερινά, το απόγευμα (17.30-18.30), το βράδυ (21.30-23.15) και μετά τα μεσάνυχτα (01.30-03.15)

Διαβαστε περισσοτερα... Τουρκοσειρές στην Ελληνική Τηλεόραση